Datasecurity, hoe beveilig ik mijn apparaten tegen cybercriminaliteit?

Cybercriminaliteit is een groot probleem geworden in het digitale tijdperk. Bij cybercriminaliteit wordt een computersysteem aangevallen of misbruikt voor criminele doeleinden. Criminelen maken steeds vaker gebruik van een digitale component door bijvoorbeeld gebruik te maken van een computer of smartphone. Dit gebruiken ze om informatie over een persoon te verzamelen, maar ook om onderling te communiceren in een versleutelde omgeving. Computers, bankpassen en telefoons bevatten een chip die door software wordt aangestuurd. Criminelen beschikken over de technieken om deze producten te kunnen manipuleren in hun voordeel. Houdt uw data veilig door gebruikt te maken van goede datasecurity.

Verschillende soorten van cybercriminaliteit

Cybercriminaliteit doet zich voor op veel verschillende manieren. Criminelen bewegen mee met de nieuwste ontwikkelingen. Dit doen ze door bijvoorbeeld nieuwe systemen, waar nog niet alle beveiliging van is geoptimaliseerd, aan te vallen. De meest bekende vormen van cybercriminaliteit zijn ransomware, identiteitsfraude, DDoS aanval en phishing.

Ransomware is software die uw data versleuteld. Criminelen voeren dit op grote schaal uit, omdat er veel te verdienen valt. Criminelen eisen vaak bitcoins. Bitcoins of andere cryptocurrencies zijn moeilijk te traceren. Na betaling van het losgeld beloven de hackers om de versleutelde data vrij te geven, echter gebeurt dit niet altijd.

Bij identiteitsfraude is uw identiteit op een illegale manier in handen gevallen van een persoon of organisatie. Vaak kopiëren ze de identiteitskaart of bankpas. Mensen kunnen veel geld kwijtraken en ook zelf aangemerkt worden als fraudeur of wanbetaler.

Bij het plaatsvinden van een DDoS aanval (Distributed Denial of Services) sturen criminelen op grote schaal verkeer naar computers, computernetwerken of servers die vervolgens onbruikbaar worden voor gebruikers. Hackers doen dit voornamelijk om geld te verdienen of omdat ze een bepaald bedrijf willen platleggen.

Phishing is ook een bekende vorm van cybercriminaliteit. Criminelen doen zich in een online bericht voor als iemand anders en proberen op die manier aan geld of inloggegevens te komen. De gebruikte mails en Whatsapp berichten met phishing zien er professioneel uit en lijken net echt.

Datasecurity

U wilt natuurlijk geen slachtoffer worden van internet criminelen. Het is niet de bedoeling dat uw eigen data of wachtwoorden tegen u gebruikt worden, maar hoe zorgt u ervoor dat de kans dat u gehackt worden nihil is? Datasecurity is hierin key.

Als u beschikt over goede datasecurity kan u veilig internetten en mailen terwijl de digitale deur gesloten blijft voor criminelen. U krijgt een melding wanneer iemand en poging doet om in te breken. De hardware die nodig is voor de datasecurity kan een expert op locatie installeren.

Kop ICT

Kop ICT zorgt ervoor 99,99% dat de digitale deur gesloten blijft doormiddel van haar datasecurity producten. Deze producten filteren het verkeer en voorkomen dat uw telefoon, computer of laptop besmet raakt. Kop ICT stelt u op de hoogte wanneer criminelen proberen in te breken. De systemen monitoren wij 24 uur per dag en u ontvangt een maandelijkse rapportage.

Wilt u meer weten over datasecurity voor uw bedrijf? Neem contact met ons op.